Rólunk...

A kutyás történetem általános iskolás alsós koromban kezdődött, amikor is minden nap az iskolába menet és jövet elhaladtam egy ház mellett, ahol egy csodás megjelenésű, barátságot és szeretetet árasztó labrador lány élt. Minden nap tudta mikor megyek és jövök az iskolából és minden nap végig kísért a kerítés mellett, természetesen a köszönés és simogatás egy alkalommal sem maradhatott el. Ezek után keresgéltem, kutattam az interneten, kutyás újságokban, hogy többet tudjak meg erről a csodálatos fajtáról, mely küllemével, bájával és elbűvölő természetével magával ragadott. 

A LABRADOR RETRIEVER .

 Ezután az egyik kutyás újságban láttam, hogy mikor és hol lesznek kiállítások, megcsillant a szemem mikor láttam, hogy itt helyben Békéscsabán lesz CAC kutyakiállítás. Már izgatottan vártam a napot, amikor kimehetek életem első kiállítására. Ott aztán hamar megkerestem a labradorokat és a fajta iránti rajongásom tovább nőtt, ahogy láttam amint a kutyák nagy örömmel, farok csóválva fogadták a kiállítás nézőinek simogatását. Ekkor határoztam el, hogy nekem mindenképpen kell egy ilyen kutya. Néhány évvel később ismét lehetőségem nyílt ellátogatni egy helyi kiállításra, ahol szintén megcsodálhattam a Labrador Retrievereket. Ekkor számomra egy már nagyon megkedvelt kennel (Invictus Friend kennel) kutyái is megmutatkoztak a versenyen és hihetetlenül örültem, amikor tőlük kerültek ki a győztesek. Ebben az időszakban a családunknak egy 8 éves keverék kutyája volt és mivel korábban már alaposan utána olvastam a fajtának tudtam, hogy az új kutyus beilleszkedésével nem lesz semmi gond.

Folyamatos kapcsolatban álltam a tenyésztőkkel, hogy honnan tudnám kiválasztani a tökéletes kiskutyámat. Ellátogattam néhány kennelbe is, de sajnos sok helyen nem azt láttam, amit szerettem volna, így nagyon nehéz volt a döntés, hogy honnan is hozzam el az új családtagot. A sikertelenség ellenére a lelkesedésem nem csökkent, tovább kutattam. Nagy bánatomra azokban a kennelekben ahonnan igazán szerettem volna elhozni kölyköt vagy már nem volt eladó, vagy rengeteg gazdi volt a várólistán. Azonban ahogy teltek a hetek hirtelen kaptam egy ajánlatot, hogy enyém lehet egy sárga szuka. A lehetőség felvillanyozott, hogy talán ő lesz álmaim kutyája, de a döntést nem szerettem volna elhamarkodni. Miután személyesen is találkoztam és megismerkedhettem ezzel a bizonyos labrador hölggyel már tudtam, hogy ő kell nekem. Így a családunk kibővült Lizával, életem első tudatosan választott kutyájával. Ahogy arra számítottam a két kutya nagyon jól kijött, de sajnos már nem sok időt tölthettek együtt mivel Bundit pár hónap múlva hirtelen betegség miatt elvesztettük 12. életévében. Liza egyedül maradt és mivel komolyan akartam foglakozni ezzel a fajtával, így mindenképpen egy újabb Labradoron gondolkoztam. 

Az elgondolás, hogy nekem többé nem kell más fajtájú kutya, ekkor már véglegesen befészkelte magát a fejembe. Ez a mai napig így van és a jövőben is labradorok fogják végigkísérni az életemet, számomra ők jelentik a nagy betűs KUTYÁT . A családunk újabb és újabb tagokkal bővült, majd végre megvalósult egy nagy álmom, hogy a számomra legkedveltebb magyar tenyészetből hozzám került

Invictus Friend Christmas Rose „Mary”

Köszönettel tartozom Mészáros Imrének az Invictus Friend kennel tulajdonosának, hogy megkaphattam ezt a csodát, aki mérföldkő kennelem életében. Igyekszem a legkiválóbb kutyákat tenyésztésbe vonni, akik mind munkában, mind kiállításokon remekül teljesítenek és nem utolsó sorban a család életét kiszínezik végtelen odaadásukkal és vidámságukkal. A fedeztetéseket nagy megfontoltsággal tervezem és akár külföldre is kiutazok, hogy a legjobb adottságú kiskutyák születhessenek. 

Köszönettel tartozom kutyás barátaimnak, akik az elejétől kezdve támogattak, hittek bennem és hozzájárultak ahhoz, hogy sikereket érjek el, illetve szakmai tanácsokkal láttak el.Mészáros Imre(Invictus Friend kennel),Tóth József(Tolnai-Tóth Labrador kennel),Hámori Tibor(Luxatori Mestertenyészet), Beszterczeyné Skultéti Mária(Golden Grace kennel),Zuzana Pavlovic-Sinisha Pavlovic(Of Blondy Tisa kennel–FCI Nemzetközi Küllembíró). Illetve hatalmas köszönettel tartozom a családomnak, hogy mindig mellettem álltak, a nehéz időkben is!

Célom, hogy egészséges a kiállításokon és a munkában is jól szereplő kutyákat tenyésszek. Minden tudásommal és igyekezetemmel azon vagyok, hogy megőrizzem ennek a csodálatos fajtának minden jó tulajdonságát és szépségét. Kiváló vérvonalból származó kutyáim, erős idegrendszerű, jó munkaképességű, és kitűnő küllemű Labradorok.

Ha a családi kedvencre, vagy munka-és kiállítási kutyára vágyik, keressen fel minket, szerető társ, akinek a legfontosabb, hogy viszont szeressék.

Papp Gábor